Mihez használhatom power bank készülékemet?

Tényleg azt hitted, hogy a vésztöltőddel csak a mobilodat tudod feltölteni? Nagy tévedés. Összegyűjtöttünk 5 eszközt, amit könnyedén tölthetsz power banked segítségével.

Mobil a zsebben, tablet és vésztöltő a hátizsákban, nemsokára indulhat a társaság. Jó, hogy megvetted a power banket, nem kell minden nap dugaljzatra vadászni, ráadásul most már a tabletet is van értelme magaddal hozni, hogy elteljen valahogy az a vonat -vagy autóút.

Sokan itt befejezettnek is tekintik a power bankek munkáját, hiszen mi másra is lehetne használni egy ilyen holmit? Nos, az USB-kütyük korában elég sokmindenre. Ezekből gyűjtöttünk össze egy útravalót.


USB elemlámpa

Ha az ember egy napnál több időre mozdul ki otthonról, mindig jól jön egy fényforrás. De minek cipeljen magával külön elemeket, ha vele van egy tíz amperórás akkumulátor? Emellett ma már rengeteg USB-ről tölthető elemlámpa kapható, így a beszerzés nem, legfeljebb a választás okozhat némi gondot.



USB ceruzaelem

Sok eszköz még mindig a múlt század technológiáját használja. Ha ez az egyetlen hibája a kütyünknek, akkor ne a berendezést cseréljük le, hanem az elemet. Ma már kaphatók USB-ről tölthető ceruzaelemek - ezekkel és a vésztöltőnkkel felfegyverkezve nincs az a hosszú hétvége, amin ne tudnánk végig használni mondjuk egy régebbi fényképezőgépet.


USB masszázslabda

Egy többórás autó -vagy vonatút bárki hátát megviseli, és ha a saját ágyunktól messze hajtjuk álomra a fejünket, akkor másnap nyaktájékon előfordulhatnak problémák. Ha pedig senkit nem tudunk rávenni a társaságból, hogy átgyúrja a sajgó testrészt, akkor jól jön egy erre kitalált céleszköz. Persze már ebből is van USB-ről tölthető típus, így a power bank segítségével kisimultabban indulhatunk neki a napnak.


USB italhűtő

Forró nyári napon meleg italt kortyolgatni felér az önkínzással, de sokszor nincs más. A jégakku garantáltan felmelegszik az első nap, azután pedig már csak felesleges ballaszt, hideg sör vagy üdítő pedig nincs minden sarkon. Erre a ploblémára kínálnak megoldást az elektromos italhűtők, amikből - természetesen - létezik USB-s változat is. Ha utazásra szánunk egy ilyet, akkor érdemes egy teljesen zárt verziót választani és fontos, hogy ne várjunk csodát egy ilyen kütyütől. A legtöbb ilyen eszköz egy 0,33 literes üdítősdobozra lett kitalálva. Ezt sem hűti ugyan jéghidegre, de hidegen tartja - és sok esetben ez is életmentő lehet.

USB ventilátor

Amíg az ember úton van, addig mindenhol működik - ha jobb nem is -  a szovjet légkondi. Baj csak akkor van, ha huzamosabb ideig helyhez van kötve valaki, mert akkor egy nyári kánikulában az árnyék és a védőital sem biztos, hogy a kívánt komfortérzetet nyújtja. Ilyenkor jön jól egy apró ventilátor, ami elzümmög a puszta közepén is, és ha kell, órákon át vidáman görgeti az arcunkon a verejtékcseppeket. Ezer és egy USB-re csatlakoztatható változat van, válasszuk ki a Nekünk megfelelőt.

Létezett valaha egy érdekes áramforrás. Méretre nem sokkal volt kisebb a mai power bankeknél, nagyjából ugyanakkora feszültséget adott le, de nem volt tölthető. Hja, és a kapacitása a töredéke volt a ma ismert vésztöltőkének. Zsebtelepnek hívták. Akkoriban rengeteg “mobil” eszköz gyári áramforrása volt, és rengeteg barkács használta valamelyik projektjéhez.

Úgy tűnik, a zsebtelep, más formában ugyan, de visszatért. A fenti ismertető csak pár kiragadott példa abból, hogy még mi mindenre lehet használni a power bankeket, és a barkácsoló kedvűeket még meg sem szólítottuk. Ráadásul még bőven van ezen a téren megvalósításra váró ötlet, így a kifejezetten power bankekkel használható eszközök választéka minden bizonnyal bővülni fog a jövőben. Ennek ismeretében mostanra csak egy kérdésünk maradt: idén ugye nem felejted el berakni a hátizsákodba a vésztöltődet?


Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani az ismerőseiddel!

Vissza a blogba