A POWER BANK HASZNÁLATA: MIT ÉS HOGYAN CSINÁLJ

Mikor, mennyire, mivel és hogyan töltsd? Tippjeinkből megtudhatod hogyan használd a hordozható akkumulátorodat, és mire figyelj hasznos élettartamának minél hosszabb megőrzése érdekében!

A POWER BANK TÖLTÉSE

Jobb esetben minden hordozható vésztöltőhöz alaptartozék egy USB – Micro USB kábel – a mi termékeink esetében biztosan – amellyel magát az akkumulátort töltheted fel. Ennek kisebb felét kell az aksi megfelelő csatlakozójába dugnod, a normál USB részét pedig számítógépbe, laptopba vagy hálózati töltőbe. Az utóbbit érdemes használnod, mert így legtöbb esetben gyorsabb az újratöltés. Most is szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy nem kell napokig töltened az első használat alkalmával sem.

Az élettartam megőrzése érdekében ne hagyd teljesen lemerülni az aksit, és a töltőn se hagyd egész éjszakára - lehetőleg amint feltöltött, húzd ki.

 

TELEFON TÖLTÉSE POWER BANKRŐL

Mindig használd az okostelefonod, vagy bármely egyéb kütyüd gyári töltőkábelét. Bármely más kábelért sem mi, sem az eszköz gyártója nem tud felelősséget vállalni – ha esetleg kár keletkezik töltés közben. Ha olyan vésztöltőd van, mint a például a Proda LCD 10 000mAh, amelyen két töltésre alkalmas csatlakozó van, figyelj rá melyiket használod. Akárcsak a mi termékünkön, a többin is szinte mindig különböző feszültségűek a kimenetek. Ennek célja a különböző energiaigényű kütyük – például táblagépé és okostelefoné - megfelelő töltése párhuzamosan. Amikor csak egy kütyüt töltesz, a gyorsabb feltöltés érdekében nyugodtan használd a nagyobb Volt jelzésű csatlakozót.

 

A POWER BANK KARBANTARTÁSA

Igaz ezek a szerkezetek viszonylag egyszerű felépítésűek, azért néhány dolgot érdemes észben tartanod. Például, ha lehet ne töltsd hálózatról az aksit miközben töltöd róla a telefonod. Ne hagyd bedugva feleslegesen, ha már teljesen feltöltődött. Ha nem használod, tartsd száraz, és szobahőmérsékletű helyen. Amennyiben a megszokotthoz képest számottevően felmelegszik, vagy már-már tükörtojás sütésére alkalmasan forró lesz, azonnal hagyd abba használatát és keresd fel a garanciális szervizt vagy a kereskedőt ahol vásároltad.

 

ÜTÉSEK, SÉRÜLÉSEK ÉS KARCOLÁSOK

Az egyes típusokat eltérő anyagokból gyártják és még gyakran ennél is eltérőbb minőségben. Az árcédula gyakran árulkodik a színvonalról, de többször találkoztunk már túlárazott gyártmánnyal is. Korábbi cikkünkben részleteztük mit tudhatsz meg egy power bank árából.

A nagyobb ütésektől minden esetre óvd a készüléked. Belsejében bizonyos mértékben nyomás uralkodik. Egy extrém erejű találkozástól egy kemény felülettel legrosszabb esetben akár szét is robbanhat, igaz, erre kicsi az esély. A felületi karcolások, horzsolások csak esztétikai károkat okoznak, a működést általában nem befolyásolják.

A power bank egy hétköznapi jószág. Ha rendeltetésszerűen használod és vigyázol rá – mint bármely más kütyüdre – hosszú távon tesz jó szolgálatot számodra.


Vissza a blogba