POWER BANKOK AZ ÁRGÉPEN: AZ ÖSSZEHASONLÍTÁS ÁRA

ÖSSZEGYŰJTÖTTÜNK 5 OKOT, HOGY MIÉRT NE BÍZZ MEG FELTÉTEL NÉLKÜL AZ ÁR-ÖSSZEHASONLÍTÓ OLDALAK TALÁLATAIBAN

Napjainkban szinte magától érthetődő igénybe venni az ár-összehasonlító oldalakat a tudatos vásárláshoz. Főképp, hogy akár pár száz vagy ezer forint is sokat jelenthet legtöbbünk számára – vagy ahogy a szakzsargon mondja: a magyar vásárló meglehetősen árérzékeny. Akár külső akkumulátor vagy bluetooth hangszóró vásárláson töröd a fejed, nem szabad hinned abban, hogy az „ár növekvő” gomb megnyomásával a legjobb termékeket és kereskedői ajánlatokat találod meg. Elmondjuk miért.

1. A túl olcsó és túl drága termékek egyaránt becsapósak lehetnek

Egy ár-összehasonlító oldalon, akárcsak az Árgépen, általában két dolgot keres az egyszeri látogató: a legjobb minőségű, de számára még megfizethető terméket (ez sok esetben a legolcsóbb), vagy prémium kategóriás, drága árut. Azt kell mondjuk: a power bankek esetében mindkettő csapdákat rejt. A legjobb, ha egy középáras modellre pályázol, mint például a 12000 mAh kapacitású Pure külső aksink. Blogunkon írtunk róla már bővebben, hogy mit tudhatsz meg egy vésztöltő árából és hogyan válaszd ki a hozzád illőt.

2. A legolcsóbb árral kecsegtető ajánlatok félrevezetők lehetnek

Az adatlapon szenzációs áron kínálja egy üzlet a terméket, kiszállítási díj sincs vagy röhejesen olcsó, és raktáron is van. Azonnal kattintunk – ki ne tenné? Remegő kézzel izgatottan tesszük a webshop kosarába, és már nyomunk is a fizetés gombra. A rendelés összesítő oldalán aztán furcsa dolgokat veszünk észre. Hiába van „raktáron”, mégis több napos a kiszállítási idő. Csak akkor olcsó vagy ingyenes, és gyors a szállítás, ha az általuk előnyben részesített fizetési módot választjuk, és még folytathatnánk.

 

 

Megszámolni sem tudjuk, hányszor találkoztunk ilyen üzletekkel ár-összehasonlítás során. Akik a „külső raktár” és társai módszereket alkalmazzák, és mindent elkövetnek, hogy kimaxolják az Árgép rendszerét és a legolcsóbbnak tüntessék fel önmagukat. A laikus vásárló számára pedig csak fizetés előtt lesz világos, hogy jobban járna egy másik kereskedővel.

 

3. A boltok értékelései manipulálhatóak

A legalacsonyabb ár feltüntetéséért folytatott küzdelem mellett a kereskedők másik kedvenc hobbija az értékelések manipulálása – vagy legalábbis ennek megpróbálása. Hiába követnek el mindent az ár-összehasonlító oldalak a visszajelzések megbízhatósága érdekében, sok üzlet így is megtalálja a kiskapukat. Saját shopjukban adnak le rendelést „teszt” regisztrációval, majd értékelik önmagukat. Néha még erre sem veszik a fáradtságot, csak átmeneti e-mail címekkel megadják az egy csillagot a konkurenciának, maguknak meg az öt csillagot.

 

 

Ha csak pár tucat ilyen kísérlet megy át a rostán, nekik már megérte. Az oldal látogatói viszont rengeteget vesztettek: nem bízhatnak meg az adott bolt értékelésében. Ahogy neked sem javasoljuk ezt. Keresd fel az üzlet ügyfélszolgálatát vásárlás előtt. Csak az esetben szavazz nekik bizalmat, ha kedvesek és segítőkészek veled. Ne akkor lepődj meg, amikor késik a kiszállítás és szóba sem állnak veled.


4. A legolcsóbb üzletek sokszor a garancián spórólnak

A hordozható töltők összehasonlításakor is láttunk már olyan online áruházakat a „legjobb” árat ajánlók között, ahol egyszerűen nem adnak garanciát a termékre.

Természetesen nem csak ezt igyekeznek elrejteni: például gyakran papíron használtként adják el neked az új vésztöltődet – így nyerve egy kis „adókedvezményt”.

A cél szentesíti az eszközt, szokás mondani. Az árverseny is szentesíti sajnos a tisztességtelen, trükkös megoldásokat néhány kereskedő számára.

Mindig nézz utána a garanciális feltételeknek, és csak szabályos (cégnévvel, adószámmal ellátott) számlát kiállító bolttól vásárolj! Kizárólag így élhetsz a törvényben meghatározott fogyasztói jogaiddal, ha valamivel elégedetlen vagy. Mi például a Prodánál a vásárlást követő néhány napban küldjük meg elektronikus formában a hivatalos, garanciára jogosító számlát.


5. Nem minden webshopot találsz meg az ár-összehasonlítókon

Úgy is mondhatnánk: nem minden webshop látja értelmét az ár versenynek – mégis, lehet pont nekik van a legjobb ajánlatuk. Ha ez elsőre furán hangzik, csak gondold végig a következőt.

Ugyanazt a power banket egyik kereskedő ingyenesen házhoz szállítja számodra másnapra bankkártyás fizetéssel, a másik pedig 1000+ forintért küldi el neked jó pár nappal későbbre készpénzes utánvétellel házi fejlesztésű számla jellegű „garancialevél” kíséretében.


Egy szó mint száz, ezekere figyelj:

  • Testhezálló power bank modellt válassz!
  • Ne bízz meg feltétel nélkül az Árgépen és más hasonló oldalakon a legolcsóbb ajánlattal csábító boltokban!
  • Nézz utána a szállítási, fizetési, és garanciális feltételeknek a kereskedő oldalán mielőtt rendelnél!
  • Ha kétségeid vannak az üzlettel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatukat!

 

Vissza a blogba